lørdag 1. april 2017

Kjent Avengers-regissør går til DC

Barbara Gordon, også kjent som Batgirl. Bilde: DC Comics

Kjent Avengers-regissør går til DC

Joss Whedon skal regissere Batgirl-film!


30. mars meldte Variety at filmskaperen bak Buffy the Vampire Slayer, Firefly og de første to Avengers er i forhandlinger om å skrive, regissere og produsere en film om den kjente superheltinnen for Warner Bros. som en del av DC sitt universet.

Batgirl er en av verdens mest kjente superheltinner, som ble først introdusert som Barbara Gordon, dattera til politimesteren Gordon på TV-serien Batman på 60-tallet for å tiltrekke et mer kvinnelige publikum.
Siden TV-serien har karakter dukket opp i en rekke animerte filmer og serier, hun ble sist sett i Lego-Batman filmen tidlig i år.

Denne gangen skal DC lage den første live-action filmen med Batgirl siden Alicia Silverstone spilte heltinnen i den beryktede Batman & Robin-filmen i 1997.

Batgirl-filmen skal bli DC sin andre superhelt-film med en kvinnelige hovedkarakter. Den første, Wonder Woman, har Norgespremiere 16. juni.

Denne blir Whedons første prosjekt etter å ha regissert Avengers: Age of Ultron for Marvel. Whedon har sagt at han ikke kommer til å jobbe med Marvel igjen på grunn av mye innblanding fra studioet. Det er interessant at han i stedet valgte å jobbe med Warner Bros. til tross på rapporter om hvordan de behandlet produksjonen av Suicide Squad.

Uansett meninger om Warner Bros og DC, så er dette en god nyhet for fans av karakteren. Joss Whedon er kjent for å skrive noen av de beste kvinnelige karakterer både i film og TV fra Zoë Washburne i Firefly, til selveste Buffy Summers i Buffy the Vampire Slayer. Å få han ikke bare som regissør, men også som manusforfatter i en superhelt-film med en kvinne som hovedkarakter er noe fans av sjangeren har drømt om i årevis.

Batgirl-filmen er den nyeste tillegg til DCs filmuniverset som startet med Man of Steel i 2013 og fortsatte med Batman V Superman og Suicide Squad i 2016. I år har både Wonder Woman og Justice League premiere i Norge.